Permohonan melanjutkan pengajian dalam bidang perubatan, pergigian dan farmasi ke Mesir masih dibuka. Terhad hanya kemasukan ke Universiti Al Azhar sahaja sehingga 1hb Oktober 2017. Segala pertanyaan boleh terus hubungi Encik Fakrul 0197586167 , Cik Nadirah 0133023030 , Dr Ahmad 0133061313 , UmmiMM 0196206167

Friday, 30 September 2011

Ahlan Misr 2011

Assalamualaikum wbth,

1. Pertamanya, MedicMesir mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua ibubapa serta pelajar MedicMesir 'Intake 2011' kerana memilih MedicMesir sebagai agensi penghantaran pelajar perubatan ke Mesir.

2. Sebagai agensi yang sudah 3 tahun berturut-turut menghantar paling ramai pelajar perubatan ke Mesir, ini satu kekuatan untuk mempastikan anak-anak MedicMesir mendapatkan yang TERBAIK. InshaAllah, untuk tahun 2011 MedicMesir sedang dalam usaha pembaikan dalam beberapa aspek bagi mempastikan kebajikan dan prestasi anak-anak MedicMesir kekal cemerlang. InshaAllah, MedicMesir akan melakukan yang TERBAIK. Amanah dan kepercayaan ini tak akan kami sia-siakan dan kerjasama dari ibu bapa dan pelajar amatlah kami hargai didalam mempastikan amanah ini dapat dilakukan dan membuahkan hasil yang TERBAIK. Ameen.

3. Bagi pihak MedicMesir, saya juga mengucapkan Alf Shukran kepada seniors di Mesir serta ibubapa yang banyak memberi sokongan kepada MedicMesir. Ini adalah kerana kebanyakan yang mendaftar melalui MedicMesir adalah dari rujukan seniors , ibubapa dan pegawai kerajaan Malaysia di Mesir, walaupun MedicMesir tidak mengamalkan sistem ‘student get student’ atau ‘komisen’. Ini mempamerkan keikhlasan semua didalam memberi sokongan. MedicMesir tidak akan sia-siakan harapan dan sokongan ini. MedicMesir berharap dapat sama-sama menjadi platform bukan setakat untuk pelajar MedicMesir, tetapi memberi manfaat untuk warga pelajar Mesir yang memerlukan bantuan.

4. Untuk tujuan penyelarasan minggu sambutan pelajar, MedicMesir telah melantik penama-penama dibawah sebagai pengendali untuk sambutan pelajar baru MedicMesir yang dinamakan Ahlan Misr 2011. Jawatankuasa ini bertanggungjawab sepenuhnya dan segala sumbangan / sukarelawan untuk muhafazah masing-masing boleh dirujuk kepada mereka. MedicMesir juga berterimakasih kepada semua, yang datang dari pelbagai agensi yang menjayakan sambutan pelajar-pelajar baru ke bumi Mesir untuk tahun ini. Semoga Alalhs wt membalas segala usaha dengan sebaik-baik balasan. Ameen.

5. Program Orientasi untuk peringkat Alexandria dan Tanta telah bermula 1hb dan tamat 5hb Oktober 2011. Manakala, di Mansoura dan di Azhar dijangka akan diadakan pada 3-7hb Oktober 2011.

6. MedicMesir juga amat berterimakasih kepada pihak Kedutaan Malaysia dan Education Malaysia atas sokongan yang tidak putus-putus terhadap MedicMesir. Jutaan terimakasih juga kepada wakil Education Malaysia (Egypt) kerana sudi meluangkan masa pada hari ini, jam 130 tghri di Imarah MedicMesir, Tanta.

7. Doakan semua berjalan dengan lancar dan dipemudahkan segala urusan anak-anak untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pelajar perubatan sebaik mungkin. Seterusnya, menjadi insan yang soleh dan soleh dan Mumtaz dunia dan akhirat. Ameen

Ukhuwah fillah abadan abada,

UmmiMM

-----------------------------------------------------------------------------------------

Senarai Jawatankuasa Induk

Penasihat Ustaz Abd Hariz Bin Bain

Safian Bin Taiyib Hamidin @ Pak Ngah

Pengarah Keseluruhan : Ahmad Samhan Bin Awang

-----------------------------------------------------------------------------------------

Pengarah Program Muhafazah

Tanta : Ustaz Abd Hariz Bin Bain (Penasihat Khas Tanta)

Pengarah Tanta : Azizul Hakim Bin Mahdi

Timbalan : Amalia Nadrah Binti Samsuri

Teknikal dan Perumahan: Ustaz Saifuddin

---------------------------------------------------------------------------------------

Alexandria : Safian bin TAiyib Hamidin (Pak Ngah) - Penasihat Alex

Ikrimah Bin Abd Haris (Timbalan Penasihat Alex)

Pengarah Alex : Muhammad Nu'man Salahuddin /

Timbalan : Nur Afifah Otheman

Teknikal dan Perumahan: Ustaz Mohamad

-------------------------------------------------------------------------------------

Mansoura :

Pengarah Alex : Ustaz Luqman Zaharuddin

Timbalan : Shazwani Nasir

Teknikal dan Perumahan: Ustaz Ameer

-----------------------------------------------------------------------------------

AlAzhar :

Pengarah AlAzhar : Hanzalah Bin Ahmad Termizi

Timbalan :Kauthar Binti Kamaruzaman

Teknikal dan Perumahan: Ustaz Zuhri

---------------------------------------------------------------------------------

Zagazig :

Pengarah Zagazig : Aisyah bt Azalan

Teknikal dan Perumahan: Ustaz Ameer

---------------------------------------------------------------------------------1 comment:

  1. alhamdulillah! semoga perancangan MM sentiasa dipermudahkan olehNYA. Amin...

    *ibu nur harzuin harun

    ReplyDelete