Permohonan melanjutkan pengajian dalam bidang perubatan, pergigian dan farmasi ke Mesir masih dibuka sehingga 1hb Ogos 2017. Segala pertanyaan boleh terus hubungi Encik Fakrul 0197586167 , Cik Nadirah 0133023030 , Dr Ahmad 0133061313 , UmmiMM 0196206167

Friday, 29 January 2010

NOC / SSLN - Perhatian utk Pelajar Tahun 2

Salam,

Mohon semua pelajar tahun 2 yang masih belum mendapat NOC / SSLN untuk email 2 dokumen penting iaitu :
1. Slip keputusan Tahun 1 yang telah diterjemahkan (slip dalam Bahasa Inggeris adalah diterima)
2. Pengesahan Pengajian Tahun ke 2 oleh Kedutaan Mesir di Cairo.

Sila email ke medicmesir@gmail.com dgn kadar segera.

Bagi pelajar yang telah menerima NOC, tapi dinyatakan Universiti lain, sila email NOC yang diterima tersebut untuk urusan pertukaran nama Universiti didalam NOC.

Harap Maklum!

Thursday, 28 January 2010

KHAS UNTUK PELAJAR SPM 2009

TerimaKasih atas permohonan anda semua.

Bagaimanapun, sila ambil maklum, bahawa, pihak MedicMesir hanya akan dapat memberi keputusan kelayakan penempatan di Mesir dalam masa 2 minggu dari tarikh SPM dikeluarkan. Hanya keputusan SEBENAR diambil kira, dan BUKAN keputusan PERCUBAAN.

Ini adalah kerana, semua pelajar perlu mematuhi syarat yang ditetapkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia, sekurang2nya 3B didalam 7 matapelajaran utama 'Bio, Fizik, Kimia, Matematik Tambahan, Matematik Moden, Sejarah, Bahasa Inggeris'.

Bagaimanapun, anda digalakkan memohon secara online dari sekarang, dan membuat PENGESAHAN selepas keputusan SPM sebenar diumumkan.

HANYA PELAJAR YANG LAYAK SAHAJA diterima masuk untuk Program preMedic 2010!

Bagi pelajar SPM 2008 atau terdahulu, anda sudah boleh memohon dan diberi makluman mengenai kelayakan anda.

Harap Maklum!

Sunday, 24 January 2010

preMedic 2010 ( Program Persediaan Untuk Pelajar Perubatan Pengambilan 2010)

Alhamdulillah, preMedic2010 kini disusun, bagi memantapkan persediaan bagi pelajar yang ingin mengikuti program ijazah perubatan pada tahun 2010, tak kira, dimana pun anda akan belajar!. Tempat terhad utk 300 pelajar sahaja. (DAFTAR sini untuk maklumat lanjut )>>Hebahkan kpd rakan2 yg berminat!!

Monday, 11 January 2010

Jadual Cuti & Exam Mid Year - Tanta University - Winter 2010

CUTI WINTER : 6-19 Februari 2010

TAHUN 1:
-20/2/2010 ANATOMY
-22/2/2010 HISTOLOGY
-24/2/2010 BIOCHEMISTRY
-27/2/2010 PHYSIOLOGY

TAHUN 2
-21/2/2010 ANATOMY
-23/2/2010 HISTOLOGY
-25/2/2010 BIOCHEMISTRY
-28/2/2010 PHYSIOLOGY

Ya Allah!! Permudahkan urusan imtihan mereka!! Ameen Ya Raab! Ya Nur!!

Sunday, 10 January 2010

Jadual Imtihan Sem 1 Tahun 1 - Farmasi - Zagazig University

Ya Allah! Ya Rabb! Ya Nur!....Engkau permudahkanlah urusan imtihan anak2 MedicMesir....Jauhkan dari perkara 2 yang lalai dan membuang masa. Berikanlah kekuatan kefahaman dan ketajaman pemikiran untuk mereka berjaya dgn mudah!

Ameen Ya Rabb!


Wednesday, 6 January 2010

Borang Pinjaman MARA - Utk pelajar tahun 2

salam....

Pelajar Tahun 2 yang berminat untuk menghantar borang tajaan MARA melalui MedicMesir, sila pastikan penyerahan dibuat sebelum 8hb Jan 2009, 12 tengahari.

Penyerahan akan dibuat secara berkelompok.

Semoga Allah swt memudahkan urusan tajaan kalian....

salam,ummi

Tuesday, 5 January 2010

Back Home after 3 months

salam...all...

sorry..it's been quite a while..tak ber-update....partly, because...i've lost my camera (ni kira niat sedekah kat driver taxi!!!)...and ErtiSolat Broadband line terminated due to unforeseen reason...(Sob!!..Sob!!)..

Now back home from Mesir...after 3months...dok sama anak2 MedicMesir.....tak terkata perasan sedih meninggalkan Mesir....It was sleepless night few days b4 leaving..kiri tak kena..kanan tak kena..sedih dah nak balik!!!

The departure really brought tears to my eyes....padahal next month nak dtg lagi ...To those making surprise appearance at Terminal 2 , Cairo Airport....Shukran Awi...no words can express how i felt.... Love u all so MUCHHHH.. :-)

Last but not least............ALL THE BEST!! and wanna see all of U MUMTAZ...this year..insyallah.
May Allah swt showers u...MM peeps, with his blessings and grants all good wishes!!

Take care & Salam,
ummi