Permohonan melanjutkan pengajian dalam bidang perubatan, pergigian dan farmasi ke Mesir masih dibuka. Terhad hanya kemasukan ke Universiti Al Azhar sahaja sehingga 1hb Oktober 2017. Segala pertanyaan boleh terus hubungi Encik Fakrul 0197586167 , Cik Nadirah 0133023030 , Dr Ahmad 0133061313 , UmmiMM 0196206167

Friday, 30 October 2009

Tajaan Zakat Anak Perak

Salam,

Semua pelajar anak Perak yang sudah berada di Mesir diminta untuk mempastikan anda telah melengkapkan Borang Zakat Perak. Tajaan Zakat Perak yang kebiasaanya berjumlah RM20,000 setahun dapat membantu menampung sara hidup serta Yuran untuk Tahun Pertama.

Sila pastikan Borang dilengkapkan dan diserahkan kepada wakil di Muhafazah masing-masing.
Borang perlu di hantar dari Mesir. Borang yang dihantar terus ke pejabat MAIP biasanya akan ditolak terus permohonannya. Tarikh akhir penghantaran borang adalah 7hb November 2009.

Wakil Pelajar tahun 1 MedicMesir yang telah dilantik adalah seperti berikut:
Wakil Perak di Tanta: Hamizah Muhamad
Wakil Perak di Alexandria:Fatin Bt Mohamad Nusri
Wakil Perak di Mansoura: Noor Ashikin Nordin
Wakil Perak di Cairo: Amirul Izha Sharuddin
Wakil Pelajar Tahun 2 seluruh Mesir: Siti Amirah Mohd Daud (Mansoura)

Sesiapa yang masih belum menghantar borang, sila berhubung dengan wakil masing-masing.
Pelajar tahun 2 yang telah mendapat tajaan Zakat MAIP sebelum ini, sila pastikan anda menghantar slip keputusan anda ke wakil Tahun 2 sebelum 7hb November 2009.

Kepada pelajar yang telah mendapat Tajaan MARA atau JPA disarankan agar memaklum pihak MAIP agar tidak berterusan menerima wang Zakat. Ini bagi mempastikan peruntukan hanya diberikan kepada yang belum mendapat tajaan sahaja. Keikhlasan anda amat kami hargai.

Semoga Allah swt permudahkan kejayaan antum semua...

ummi @ ARMA, Cairo

No comments:

Post a Comment