Permohonan melanjutkan pengajian dalam bidang perubatan, pergigian dan farmasi ke Mesir masih dibuka sehingga 25hb Ogos 2017. Segala pertanyaan boleh terus hubungi Encik Fakrul 0197586167 , Cik Nadirah 0133023030 , Dr Ahmad 0133061313 , UmmiMM 0196206167

Saturday, 30 May 2009

Intensif Amiyah - post Imtihan

Salam,

Semoga semua berada didalam 'ready-mode' menghadapi Imtihan...Semoga dipermudahkan Allah swt untuk paper2 yang belum selesai :-)
Ummi berharap agar pembekalan lauk-pauk sempena musim Imtihan ni sikit sebanyak membantu mempastikan semuanya mode 'kenyang' dan lebih fokus untuk membuat persiapan exam.

Intensif Bahasa Arab...post Imtihan
Memandangkan ramai juga yang tak balik summer ni, so MedicMesir bercadang untuk mengadakan kelas Bahasa Arab Amiyah secara intensif. Usaha ini terbit, setelah mendengar keluhan seniors yang telah masuk phasa Klinikal dan menghadapi masalah 'komunikasi dengan patient'. Didalam merancang program ini, pendapat semua amatlah dialu-alukan.

Beberapa pilihan...(ada pro & con)

Pilihan PERTAMA:
Intensif satu bulan di Cairo / Tinggal di ARMA / Kelas diadakan di ARMA
(Kelebihannya....boleh break sebulan diCairo (esp lepas exam!!)...and sure tak der alasan utk ponteng)

Pilihan KEDUA:
Intensif satu bulan di Mansoura / Kelas diadakan di Markaz DPMM-Mansoura

Apapun pilihannya, insyallah penganjur akan memilih yang terbaik buat semua. Semua kos program serta penginapan di ARMA akan ditanggung sepenuhnya oleh MedicMesir!

kalau ada cadangan...kongsi2 disini....sesiapa yg berminat...tolong submit nama terus disini.

Salam,
ummi :-)

3 comments:

  1. salam ummi
    ni snarai nk g kelas arab kt ARMA
    1.Ahmad Faiz Bin Alias
    2.Muhammad Isa Bin Rohan
    3.Mohammad Khairuafiq Naufal B Khairuzaman
    4.Megat Safuan Zakuan Bin Safian

    ReplyDelete
  2. salam ummi..
    ade pertanyaan..
    transport ngn makan kalo kat cairo cane??
    sdn bhd ke??
    tajaan bersame??hehe..

    ReplyDelete
  3. salam ummi,

    nama2 yg nak ikot kelas amiyah :
    >syarfa che abdul aziz
    >nurul hanis othman
    >nur asyilah ahmad sharipudin

    *kitorg dgn kate sepakatnye memilih mansoura sbg tempat utk buat kelas amiyah tu, sebab cairo panas laaa ummi..lagi plak kat mansoura senang sikit..huhu..
    ummi kesian kat abiyad xde org jage..huhu..;)buat kat mansoura ye..kiki..

    ReplyDelete